Leicester weer koploper na zege op Chelsea

Leicester City heeft maandagavond de koppositie in de Premier League heroverd op Arsenal. De Engelse sensatie van dit seizoen won met 2-1 in eigen huis van Chelsea. De doelpunten kwamen van het trefzekere aanvalsduo Jamie Vardy en Riyad Mahrez. Leicester leidt met 35 punten na zestien competitieronden, Arsenal volgt met twee punten minder.

Loïc Rémy scoorde voor de gevallen topploeg uit Londen, die vorig seizoen nog de landstitel veroverde, maar door de nederlaag tegen Leicester verder afgleed. De formatie van coach José Mourinho bezet inmiddels de zestiende plek en is nog maar één punt verwijderd van de degradatiezone. Chelsea verloor dit seizoen al negen keer.

Vardy zette met zijn vijftiende seizoenstreffer Leicester City na 34 minuten op 1-0 in het King Power Stadium. Hij reageerde attent op een voorzet van Mahrez en tikte de bal keurig netjes achter doelman Thibaut Courtois. Kort na rust tekende Mahrez voor de 2-0; de Algerijn dolde in het strafschopgebied verdediger César Azpilicueta en ramde de bal hard in het net.

Een kwartier voor tijd kopte Rémy een voorzet van invaller Pedro in het doel van Leicester en volgde er nog een slotoffensief van Chelsea. De thuisploeg hield echter stand.

Leicester weer koploper na zege op Chelsea (Foto: ANP)