Mourinho voelt zich in de steek gelaten

José Mourinho zag Chelsea maandag verliezen bij Leicester City en de Portugees sprak na afloop harde woorden. "Ik schaam me voor de positie op de ranglijst die we nu bezetten", zei Mourinho na de negende nederlaag van het seizoen. De titelverdediger staat zestiende, slechts één punt boven de degradatiezone. "Ik voel me verraden in mijn werk."

Leicester heroverde dankzij de 2-1-zege de koppositie in de Engelse Premier League. De ploeg heeft twintig punten meer dan het ploeterende Chelsea. Topschutters Jamie Vardy en Riyad Mahrez velden het vonnis. Tot ergernis van Mourinho. "Ik weet dat een van mijn grootste kwaliteiten het 'lezen' van een wedstrijd is voor mijn spelers, het analyseren ook van onze tegenstanders." Hij had zijn team gewaarschuwd voor het duo dat elkaar makkelijk vindt, maar zijn instructies leken vergeten. "De doelpunten die we vandaag incasseerden zijn onaanvaardbaar. Het is bijzonder frustrerend."

"Vorig seizoen heb ik fenomenaal werk geleverd", ging Mourinho verder. "Ik heb spelers naar een niveau gebracht dat eigenlijk hun niveau niet is. Het was beter dan ze in werkelijkheid zijn. Ik accepteer dat we in de buurt van de degradatiezone staan, maar ik weiger te zeggen dat we tegen degradatie knokken. De top vier gaan we dit seizoen niet meer redden, de top zes misschien nog wel. Ploegen gaan nog punten verspelen."

De suggestie dat hij in de winterstop versterking haalt, wimpelde Mourinho af. "Ik heb geen klachten over hoe we trainen, maar het is frustrerend om te zien hoe het er momenteel in wedstrijden uitkomt. Met deze spelers moeten we het doen."

Mourinho voelt zich in de steek gelaten
Mourinho voelt zich in de steek gelaten (Foto: ANP)