Tennisster Bertens zakt uit top honderd

Tennisster Kiki Bertens is weer weggezakt uit de top honderd van de wereldranglijst. Op de ranglijst van de WTA staat de 23-jarige Westlandse maandag op de 105e plek, een daling van acht plaatsen.

Iets meer dan een maand geleden maakte Bertens nog haar rentree bij de beste honderd van de wereld dankzij haar prestaties op de US Open waar ze de tweede ronde bereikte en dicht bij een stunt was tegen de Amerikaanse favoriete Serena Williams. Afgelopen week bereikte Bertens via de kwalificaties het hoofdtoernooi van het WTA-toernooi in Linz en bood in de eerste ronde goed weerstand tegen de Duitse Mona Berthel maar gaf de partij in de derde set weg.

Richel Hogenkamp handhaaft zich maandag op de 131e plek, Michaëlla Krajicek is verder gestegen op de ranglijst naar plaats 185 en Cindy Burger is de vierde Nederlandse bij de beste tweehonderd (191). De WTA-ranglijst wordt nog steeds aangevoerd door Serena Williams die een riante voorsprong heeft op de Roemeense Simona Halep.

Sijsling

Bij de mannen maakte Igor Sijsling maakte een reuzensprong op de wereldranglijst. Door zijn finaleplek op het challengertoernooi Rennes steeg hij 23 plaatsen naar plek 153. De beste Nederlander op de ATP-ranglijst is nog steeds Robin Haase die twee plaatsen inleverde en 63e staat. Thiemo de Bakker klom vijf plekken naar 141.

De Serviër Novak Djokovic staat na zijn negende toernooizege dit jaar nog steeds onbedreigd bovenaan de ATP-ranglijst. De Fransman Jo-Wilfried Tsonga stormt door zijn finaleplaats in Shanghai de top tien binnen.

Bertens zakt uit top honderd
Bertens zakt uit top honderd (Foto: ANP)