DiCaprio, Affleck sponsoren campagne Clinton

De presidentscampagne van Hillary Clinton in de Verenigde Staten heeft steun gekregen van een schare Hollywoodsterren. Onder anderen Leonardo DiCaprio, Ben Affleck, Steven Spielberg, Reese Witherspoon en Quincy Jones hebben geld gedoneerd aan de Democrate, meldt Politico.

Clinton heeft in totaal zo'n 75.000 dollar (69.000 euro) opgehaald in Hollywood in het tweede kwartaal van dit jaar. Dat blijkt uit documentatie van de Federal Election Commission. De genoemde sterren gaven allemaal 2700 dollar (2500 euro), de maximaal toegestane bijdrage.

De voormalig Minister van Buitenlandse Zaken is momenteel druk bezig om verkozen te worden tot presidentskandidate voor de Democratische Partij. In totaal haalde ze afgelopen kwartaal 47,5 miljoen dollar (43,6 miljoen euro) op om een totaal te maken van 377 miljoen dollar (346 miljoen euro).

Hoewel Clinton de gedoodverfde kandidaat is voor de Democraten, zijn er ook beroemdheden die Bernie Saunders steunen. De senator kon rekenen op 1000 dollar (900 euro) van Susan Sarandon en 825 dollar (758 euro) van Mark Ruffalo. Danny DeVito gelooft in de minder bekende Democraat Martin O'Malley. Republikeinse kandidaten konden een stuk beperkter rekenen op steun van bekende gezichten dit kwartaal: Chuck Norris doneerde het maximale bedrag aan Mike Huckabee en Pawn Stars-ster Rick Harrison opende zijn portemonnee voor Marco Rubio.

Clinton wordt al sinds het begin van haar campagne gesteund door beroemde Amerikanen. Beyoncé en Lady Gaga verschenen eerder al op campagne-evenementen van Clinton en pas kondigde Justin Bieber aan ook op te gaan treden op een campagnedag van de Democrate.

DiCaprio, Affleck sponsoren campagne Clinton
DiCaprio, Affleck sponsoren campagne Clinton (Foto: ANP)