Donald Trump gebruikt Nazi's voor campagne

De campagne #MakeAmericaGreatAgain van Donald Trump voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, is snel teruggetrokken wegens controverse. Op de op Twitter geplaatste afbeelding staan namelijk een aantal Waffen-SS soldaten in de 'stars-and-stripes' afgebeeld.

Een oplettende Twitteraar merkte op dat de gebruikte foto verdacht veel weg had van Wehrmacht soldaten uit de Tweede Wereldoorlog. De soldaten dragen de bekende Stahlhelm en op hun mouwen dragen ze het insigne met adelaar van de Schutzstaffel.

De ontdekker van deze blunder kreeg al snel bijval en het duurde niet lang voordat de gebruikte stockfoto werd gevonden. Daarop zijn een aantal soldaten te zien in SS-kledij. De fotograaf van de foto zegt dat de foto is genomen tijdens een reënscenering van de Tweede Wereldoorlog in het Britse Kent. Zelf grapt hij er over; "Ik heb ook foto's van Amerikaanse soldaten, maar op de een of andere manier kiezen politici toch telkens voor Nazi's".

Het is overigens niet de eerste keer dat de Republikeinse presidentskandidaat ongemakkelijk in het nieuws komt. Recentelijk noemde hij illegale immigranten uit Mexico nog 'verkrachters en aanranders'.

Rechtsonder zijn de soldaten te zien
Rechtsonder zijn de soldaten te zien