Alonso: "Hoop dat Button in F1 blijft"

Ferrari-coureur Fernando Alonso hoopt dat Jenson Button volgend seizoen in de Formule 1 blijft rijden. Het is waarschijnlijk dat de Brit volgend jaar bij McLaren plaats moeten maken voor Alonso. Het team uit Woking heeft voor 2015 echter nog geen coureur vastgelegd, waardoor ook Kevin Magnussen nog onzeker is voor een zitje.

Alonso sprak tegenover de BBC zijn lof uit over Button die in 2009 in de F1 wereldkampioen werd. "Hopelijk blijft Button. Hij is een heel getalenteerd coureur en een fijn mens. Mensen als hij zijn goed voor onze sport. Maar om te weten of we hem volgend jaar ook op de grid zien, moet je bij McLaren zijn."

Button maakte afgelopen weekend in Brazilië in ieder geval goede reclame voor zichzelf door in de race op Interlagos vierde te worden. Teambaas Eric Boullier hanteerde de loftrompet over de Brit, omdat hij onder lastige omstandigheden de bandenslijtage onder controle hield. Toch is dit nog niet genoeg voor een stoeltje, waardoor Button en zijn manager om zich heen aan het kijken zijn. Daarbij is het World Endurance Championship nadrukkelijk in beeld.