Haase passeert Sijsling op ranglijst

Robin Haase mag zich voorlopig weer de beste tennisser van Nederland noemen. Dankzij zijn winst vorige week bij het challengertoernooi van Réunion steeg de Hagenaar op de nieuwe wereldranglijst van de 91e naar de 85e plaats. Hij passeert daarmee Igor Sijsling, die een plaatsje inlevert en nu 86e staat.

Novak Djokovic blijft de ranglijst aanvoeren. Hij strijdt vanaf volgende week met Roger Federer, Stanislas Wawrinka, Kei Nishikori, Andy Murray, Tomas Berdych, Milos Raonic en Marin Cilic in Londen om de officieuze wereldtitel. Rafael Nadal, de nummer drie van de wereld, meldde zich daarvoor geblesseerd af.

Bij de vrouwen werd het eindejaarstoernooi twee weken geleden al gespeeld, waardoor er geen verschuivingen meer zijn aan de top van de wereldranglijst. Winnares Serena Williams staat bovenaan, gevolgd door Maria Sjarapova, Simona Halep, Petra Kvitova en Ana Ivanovic.

Kiki Bertens is de enige Nederlandse in de top honderd. Ze stijgt een plaatsje, van 70 naar 69. Richel Hogenkamp volgt op gepaste afstand. Zij blijft staan op de 148e plek.