Formule 1-teams willen verandering

De Formule 1-teams Lotus, Sauber en Force India willen verandering in hun sport. De drie renstallen hebben voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten opgeroepen om de inkomsten uit televisiegelden en de prijzengelden beter en eerlijker te verdelen.

De Formule 1 heeft het lastig en F1-baas Bernie Ecclestone zei gisteren al dat het mogelijk is dat het veld gereduceerd tot veertien auto's als er niets gebeurt. Momenteel staan Caterham en Marussia onder curatele, maar er zijn meer renstallen die het zwaar hebben.

Lotus-baas Gerard Lopez verwoordt zijn standpunt dan ook duidelijk. "Er zijn teams die meer geld ontvangen, omdat ze alleen maar aan de start verschijnen bij een grand prix, dan sommige teams in een heel seizoen uitgeven. De verdeling van de inkomsten is totaal verkeerd en dat kunnen we niet toestaan. Er is iets goed mis met het hele systeem."

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is het met hem eens. "De teams die er nu zijn, moeten in de Formule 1 blijven. We moeten samen naar deze situatie kijken en een plan voor de korte én lange termijn bedenken."