Vlaar: "Derde plek weggeven? Dat nooit"

Ron Vlaar is niet van plan om de bronzen plak op het WK te laten lopen. Ook al is de teleurstelling na de halve finale tegen Argentinië erg groot. Vlaar miste woensdag een strafschop in de halve finale tegen Argentinië. De kater was daarom voor de verdediger extra groot. Maar Oranje mag nog niet naar huis, want zaterdag staat nog de strijd om het brons op het programma.

"Goud is het enige dat telt in de sport", zegt Vlaar tegen OnsOranje. "Maar om de wedstrijd tegen de getergde Brazilianen zomaar weg te gooien, voor het oog van de hele wereld, dat nooit."

"Ik wil alles winnen, ook een wedstrijd om de derde plek", vult aanvaller Klaas-Jan Huntelaar aan. "Er is altijd teleurstelling als je niet in de finale staat. Maar ik wil het toernooi graag goed afsluiten. Aan de andere kant voel je de hele sfeer als een koude douche uit je lijf en uit de ploeg vloeien. Het gaat toch maar om één plek."

Nederland speelt zaterdag om 22.00 uur (Nederlandse tijd) in Brasilia tegen gastland Brazilië. De Seleção zal een goede beurt willen maken, aangezien de ploeg ongenadig hard werd afgedroogd in de halve finale tegen Duitsland (7-1).