Duitsland heeft speciaal plan voor Messi

Volgens assistent-bondscoach Hansi Flick heeft Duitsland een speciaal plan om Lionel Messi komende zondag af te stoppen. Messi was in het duel met Nederland onzichtbaar en Flick laat weten dat de Duitsers goed hebben gekeken naar de tactiek van Oranje.

"We hebben gezien hoe de Nederlanders Messi uit de wedstrijd hielden, maar wij hebben ook een speciaal plan voor hem", zegt de assistent van Joachim Löw tegen Duitse media.

"Maar ik ga natuurlijk niet zeggen hoe we dat gaan doen", vervolgt Flick met een glimlach. "We zullen tegen een compact en goed georganiseerde tegenstander spelen. Met Messi hebben ze daarnaast een van de uitblinkers van het toernooi."

Duitsland zal uiterst voorbereid aan de start van de WK-finale verschijnen, verzekert Flick. "We weten alles over Argentinië. Het wordt een wedstrijd die moeilijk te voorspellen is, zoals alle finales."

Doordat Die Nationalelf de halve finale met maar liefst 7-1 won van Brazilië, is het duidelijk wie de favorietenrol heeft in het Maracanã. "Dat accepteren we. Maar een finale is een wedstrijd op zich, met een geheel eigen script."