Ruiz: "Duel met Oranje belangrijkste ooit"

Bryan Ruiz staat aan de vooravond van de wedstrijd van zijn leven. Zo noemt hij de aanstaande ontmoeting met Nederland. Costa Rica verraste vriend en vijand door als eerste te eindigen in de poule des doods, met Uruguay, Italië en Engeland als tegenstanders. Vervolgens rekenden de Centraal-Amerikanen in de achtste finale na strafschoppen af met Griekenland.

"De wedstrijd tegen Griekenland was de belangrijkste van ons leven, maar nu is dat die tegen Nederland", zo meldde Ruiz tijdens een persconferentie. "Het voelt als een finale voor ons. We hebben al een prachtig WK gespeeld, maar nu willen we meer."

Voor Ruiz is de kwartfinale extra bijzonder, aangezien hij afgelopen seizoen in Nederland zijn brood verdiende. "Nederland is een goed team waar we respect voor hebben, maar we hebben het gevoel dat we van ze kunnen winnen."

"Dat het tegen Nederland is, maakt het een beetje speciaal. Maar tegen iedere andere tegenstander was het ook speciaal geweest", aldus Ruiz, die afgelopen seizoen door Fulham op huurbasis bij PSV werd gestald.

In Eindhoven stond hij dagelijks op het trainingsveld met twee tegenstanders van zaterdagavond. "Ik heb geen contact gehad met Memphis Depay en Georginio Wijnaldum, maar op het veld zullen we elkaar begroeten en even bijpraten", zei hij daarover.