Deschamps ziet Duitsers niet als angstgegner

De Franse bondscoach Didier Deschamps leeft ontspannen toe naar de kwartfinale tegen Duitsland vrijdag. "Er is geen reden om bang te zijn", zegt de trainer tegen L'Équipe. "Ik voel geen spanning. Het is een genot om hier te zijn."

In 1982 en 1986 werd Frankrijk door Duitsland uitgeschakeld in de knock-outfase van het WK. Deschamps hecht daar weinig waarde aan. "De geschiedenis tussen de twee teams is wat het is. Het is aan ons om een nieuwe pagina te schrijven."

Volgens Deschamps spelen de Duitsers altijd hun eigen spel. "Ze hebben sterke individuele kwaliteiten en hebben graag de bal zodat ze het spel kunnen maken. Sinds het begin van het WK spelen ze met hetzelfde systeem, maar het kan dat ze vrijdag anders spelen. Als dat gebeurt moeten wij daar voorbereid op zijn."

De Duitse bondscoach Joachim Löw ziet Duitsland niet als favoriet. Deschamps ziet dat anders. "Hij kan zeggen wat hij wil, maar als je van te voren de favorieten moest aanwijzen zat Duitsland daarbij. Zij hebben meer ervaring in de eindfase van grote toernooien, maar we zijn niet bang voor ze."