Neymar: "Willen winnen, niet vermaken"

Neymar heeft gereageerd op de kritiek die de Braziliaanse ploeg te verduren krijgt. De aanvaller laat weten dat winnen voorop staat. Het gastland heeft nog niet het beste voetbal laten zien. Vooraf waren de verwachtingen torenhoog en hoewel de Brazilianen ongeslagen de kwartfinales bereikten, is er kritiek op het vertoonde spel.

"Je kan niet altijd sprankelend spelen en met 4-0 of 5-0 winnen", zegt Neymar tegen Braziliaanse media. "Voetbal is tegenwoordig een moeilijke spelletje geworden. Het gaat zo gelijkop, dat de ploeg die het meest wil winnen uiteindelijk vaak zegeviert."

"Ik wil helemaal geen show, dat is het laatste wat we willen laten zien", vervolgt de Braziliaanse aanvaller. "We zijn hier niet per se om spektakel neer te zetten of om mensen te vermaken. We zijn hier om tot het einde te strijden en als winnaar boven te komen."

Deze benadering is nogal in strijd met die van Braziliaanse supporters, die hun Seleção het liefst constant zien aanvallen. 'Ik zou tevreden zijn als ik de hele wedstrijd niets doe, maar dat Brazilië wel met 1-0 wint. Dat zou uitstekend zijn."

Neymar heeft in de Braziliaanse ploeg al op een aantal posities gespeeld. De technicus maakt het zelf niet veel uit waar of in welk systeem hij speelt. "Ik kan overal spelen. We hebben een geweldige coach die de taak heeft om ons op de goede plek te zetten. Met of zonder echte spits, we zullen moeten voetballen."