WK vandaag - donderdag 3 juli

Weer een voetballoze dag vandaag op het WK voetbal. Over slechts acht duels weten we wie zich de opvolger van Spanje mag noemen. De strijd lijkt volledig open te liggen om de titel en dus belooft het nog een spannend toernooi te worden. Vandaag kijken we nog naar enkele statistieken tot nu.

Reserves scoren veel, Oranje en Belgen hebben veel doelpuntenmakers

Bij het WK zijn nu al 28 goals door reservespelers gemaakt. Dat is een sterke verbetering van het record, dat in 2006 in Duitsland na het hele WK op 23 doelpunten van invallers uitkwam. Slechts één speler kwam als wisselspeler twee keer tot scoren; dat was Memphis Depay, die zowel tegen Australië en Chili als invaller wist te scoren.

Sowieso is Oranje erg succesvol gebleken met zijn wissels, want naast Depay wisten ook Klaas-Jan Huntelaar en Leroy Fer te scoren nadat zij gedurende de wedstrijd ingevallen. Louis van Gaal blijkt dus echt een 'gouden pik' te hebben wat betreft het wisselen. Ook zijn Belgische collega Marc Wilmots kan dat zeggen, aangezien ook vier van zijn wissels wisten te scoren.

Ook in een andere statistiek staan Nederland en België bovenaan. Nederland heeft op dit moment zeven verschillende doelpuntenmakers gehad op dit WK voor twaalf doelpunten. België heeft op dit moment zes keer gescoord en telkens stond er een andere naam op het wedstrijdformulier als doelpuntenmaker. 

Kwartfinales

Nogmaals het schema van de kwartfinales, die morgen en overmorgen worden gespeeld.

Tijd Thuis Uit Plaats
Vrijdag 18.00 uur Frankrijk Duitsland Rio de Janeiro
Vrijdag 22.00 uur Brazilië Colombia Fortaleza
Zaterdag 18.00 uur Argentinië België Brasilia
Zaterdag 22.00 uur Nederland Costa Rica Salvador

De winnaars van de eerste twee duels treffen elkaar in de eerste halve finale op dinsdag 8 juli om 22.00 uur in Belo Horizonte. De andere twee winnaars spelen op woensdag 9 juli ook om 22.00 uur in Sao Paulo tegen elkaar om een finaleplaats.

WK pool - *herinnering*

Het is nog steeds mogelijk om de kwartfinale wedstrijden in te vullen in de FOK! WK pool. Let op! De uitslagen die ingevuld worden zijn de uitslagen na 90 (!) minuten, evenals het aantal kaarten De winnaar is de winnaar na verlenging of strafschoppen. De voorspellingen kunnen worden ingevuld totdat een wedstrijd begint.  Dit kan worden gedaan via de speelpagina in de FOK! WK pool.