Bookmakers zien Oranje met één been in halve finale

Nederland heeft in de kwartfinale op het WK weinig te duchten van Costa Rica. Die indruk wekt althans een blik op de quoteringen die de grote online wedkantoren gebruiken voor de wedstrijd van zaterdag. Zo krijgen gokkers die rekenen op kwalificatie van Oranje maximaal 1,25 keer hun inzet terug, wat duidt op bijna 80% kans van slagen. Bij kwalificatie van Costa Rica is elke ingezette euro ruim 4,50 euro waard.

Bij de scores na negentig minuten zijn de verschillen uiteraard groter, er is immers ook een gelijkspel mogelijk. Denk je dat Nederland geen verlenging of strafschoppen nodig heeft om de klus te klaren, mag de inzet zo'n anderhalf keer worden vermenigvuldigd. Bij winst voor Costa Rica in de reguliere speeltijd is elke euro daarentegen tot wel 8 euro waard. Een gelijkspel na negentig minuten is goed voor ruim 4,50 euro.

Voor het veroveren van de wereldtitel wordt Nederland door de bookmakers inmiddels bijna tot de topfavorieten gerekend. Gastland Brazilië blijft met een notering van maximaal 4 de favoriet, gevolgd door Argentinië en Duitsland. Beide landen leveren 4,5 tot 5,5 keer de inzet op.

Oranje staat vierde, een Nederlandse wereldtitel levert zes keer de inzet op. Een geslaagde gok op een titel voor Costa Rica maakt je aanzienlijk rijker. Voor elke ingezette euro krijg je dan tot ruim zeventig euro terug. Voor het toernooi begon kreeg je zelfs voor een Costa Ricaanse finaleplaats al ruim duizend keer de inzet terug. Het land schommelt inmiddels rond de achtste plaats, voor de VS, Zwitserland, Nigeria en Algerije.