Ronaldo fit voor cruciaal treffen met VS

Cristiano Ronaldo kan zondag tegen de Verenigde Staten in de basis beginnen bij Portugal. De vedette van Real Madrid is fit, zei zijn ploeggenoot Raul Meireles zaterdag. "Hij traint elke dag met ons mee. Dat is alles wat ik kan zeggen."

Ronaldo kampte de afgelopen weken met een blessure aan zijn linkerknie en had daar ook in de wedstrijd tegen Duitsland (4-0 nederlaag) last van. Tijdens de training van zaterdag deed hij mee met alle oefeningen, maar trainde hij wel met een ondersteunende band onder zijn knie.

Bondscoach Paulo Bento wil vooral geen druk op de schouders van zijn sterspeler leggen. "In 2010 heb ik hem al eens verteld dat ik nooit van hem zou verwachten alle problemen op te lossen. De enige persoon die directe verantwoordelijkheid draagt ben ik."

Portugal kan tegen de VS weliswaar beschikken over Ronaldo, maar moet het stellen zonder de geblesseerden Fábio Coentrão en Hugo Almeida en de geschorste Pepe. De Portugezen hebben minstens een gelijkspel nodig om kans te blijven maken op een plek in de achtste finales. De VS, die Ghana al versloegen, zouden zich bij een zege als eerste in de groep kwalificeren voor de laatste zestien.