Suárez niet in actie tegen Costa Rica

Uruguay kan zaterdag geen beroep doen op Luis Suárez. De spits is nog herstellende van een knieblessure. Suárez richt zich op het duel met Engeland. Suárez (27) werd in mei geopereerd aan een knieblessure en was een aantal weken uit de roulatie. De groepswedstrijd tegen Costa Rica komt nog te vroeg, zegt bondscoach Oscar Tabárez. De verwachting is dat Diego Forlán en Edinson Cavani het spitsenduo gaan vormen bij Uruguay.

"De teamarts heeft vorige maand gezegd dat Suárez ondanks de operatie nog in actie kan komen op dit WK. Daarom zit hij ook bij de selectie. We voeren de intensiteit van de trainingen op. Het herstel verloopt naar verwachting, goed", aldus Tabárez op een persconferentie. "Tot nu toe heeft hij geen tegenslagen gekend."

"Luis trainde donderdag voluit en ging ook met de bal aan de slag. Hij zit logischerwijs nog niet op het niveau waarop hij hoort. Maar we gaan niets overhaasten bij zijn herstel. We moeten voorzichtig zijn met hem", besluit de bondscoach van Uruguay, vier jaar geleden vierde op het WK in Zuid-Afrika.

Uruguay begint het WK met een wedstrijd tegen Costa Rica in Fortaleza. Daarna volgen groepswedstrijd tegen Engeland (19 juni) en Italië (24 juni). De Uruguayanen hopen Suárez in São Paulo in te kunnen zetten tegen de Engelsen.