Franse teamarts bekritiseert Bayern om Ribéry

Bayern München is niet goed omgesprongen met de rugblessure van Franck Ribéry. Dat is de kritiek van de Franse teamarts Franck Le Gall. Door de blessure mist de 81-voudig international het WK in Brazilië. Volgens Le Gall was het onverantwoord van de Duitse club om de buitenspeler op te stellen tijdens de Duitse bekerfinale op 17 mei.

Ribéry werd eind april aan de kant gehouden tijdens de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. Het herstel van zijn rugblessure zou drie weken duren, maar tweeënhalve week later kwam de Fransman alweer 78 minuten in actie in de bekerfinale tegen Borussia Dortmund.

Bij Bayern worden licht geblesseerde spelers regelmatig behandeld met injecties, maar volgens Le Gall is er een bepaalde grens. "Ribéry heeft misschien al wel tien, twintig of veertig injecties per seizoen gehad. Er komt een tijd dat hij er genoeg van heeft. Als het mogelijk was geweest om Ribéry met spuiten op te lappen voor het WK, hadden we dat nog niet gedaan, omdat hij er bang voor is."

Ribéry is in de Franse selectie vervangen door Rémy Cabella van Montpellier. Frankrijk neemt het in groep E op tegen Honduras, Zwitserland en Ecuador.