Ronaldo traint met brace volledig mee

De knieblessure van Cristiano Ronaldo lijkt toch mee te vallen. De captain van Portugal deed vrijdag met een brace rond zijn linkerknie de hele training mee. Ronaldo (29) werd in de voorbereiding op het WK gespaard door bondscoach Paulo Bento. De sterspeler van Portugal liet na zijn entree in het Portugese trainingskamp de oefeninterland tegen Griekenland (0-0) en Mexico (1-0 zege) schieten. Tegen Ierland (5-1 winst) kwam de aanvaller van Real Madrid 66 minuten in actie.

De Wereldvoetballer van het Jaar meldde zich met een dijbeenblessure bij de nationale ploeg, maar kampte ook met een ontstoken pees in zijn linkerknie. Toen Ronaldo donderdag met een zak ijs tegen de knie geplakt van het trainingsveld ging, maakten de Portugese media zich grote zorgen over de fitheid van de Portugese aanvoerder.

De schade lijkt mee te vallen. Ronaldo deed vrijdag de gehele training mee bij de Portugezen. Daarbij leek hij geen problemen te ondervinden van zijn knie. Ronaldo droeg een brace om zijn knie en kon alle oefeningen meedoen. Bento lijkt dus maandagavond in Salvador tegen Duitsland een beroep te kunnen doen op de aanvaller.

Linksback Fábio Coentrão liet zich ook zien op het trainingsveld. De vleugelverdediger van Real Madrid had de afgelopen dagen last van een heupblessure. Teamgenoot Pepe is ook inzetbaar. De mandekker moest vorige maand de Champions League-finale laten schieten, maar werkte bij de nationale ploeg aan zijn herstel.