Getuige: "Ecclestone en Gribkowsky streden om macht in F1"

Bernie Ecclestone en Gerhard Gribkowsky hebben ten tijde van de verkoop van de aandelen van de Formule 1 gestreden om de macht in de sport. Dit zei Tom Bower die opgeroepen was om in het in München tegen Ecclestone lopende proces te getuigen.

Bower bracht in 2011 de biografie van Ecclestone uit onder de titel No Angel -- the secret life of Bernie Ecclestone. De F1-baas bracht veel informatie in en zei dan ook tegen Bower: "Schrijf het op zoals je wilt, in het gegeven dat dit min of meer de waarheid is."

Vast staat dat Ecclestone in het verleden 44 miljoen dollar aan Gribkowsky betaald heeft. De ex-bankier van BayernLB is inmidels veroordeeld voor corruptie. In het proces in München moet duidelijk worden of het hierbij ging om afpersing, zoals Ecclestone beweert of omkoping om ervoor te zorgen dat CVC Capital de aandelen van de sport in handen zou krijgen.

Bower beweerde in zijn getuigenis dat Gribkowsky ten tijde van de verkoop van de aandelen een opvolger voor Ecclestone wilde vinden. Ecclestone zei toen: "We zullen zien wat er gebeurt als jij zo doorgaat." Duitse media voegen hier nog aan toe dat het duo in gevecht was om de macht in de Formule 1.