Modern Family-ster vindt Hollywood geen slangenkuil

Hollywood heeft volgens Modern Family-ster Ty Burrell een verkeerd imago. "Het is geen slangenkuil. Het zit juist vol aardige mensen", aldus de 46-jarige acteur, die momenteel zijn stem leent aan de animatiefilm Mr. Peabody & Sherman.

"Neem Ed O'Neill, toch de grote man van Modern Family", vertelt Burrell in Los Angeles aan Novum Nieuws. "Ed is er niet op uit om iedereen om zich heen te imponeren en is opvallend bescheiden en kalm. Hij beseft dat hij dolblij moet zijn dat hij na Married with Children weer in een hitserie zit." O'Neill werd met de sitcom legendarisch als de lompe pater familias Al Bundy.

Voor Burrell betekende zijn rol van de brave en soms stuntelige huisvader Phil in Modern Family naar eigen zeggen 'eindelijk een vast inkomen'. "En het is heus niet zo dat ik nou supergetalenteerd ben. Die rol is puur geluk geweest. Ik heb veel acteervrienden die beter zijn dan ik, maar veel minder mazzel hadden."

Sinds Modern Family krijgt Burrell ook steeds meer grote filmrollen aangeboden. Hij zit bijvoorbeeld binnenkort in Muppets Most Wanted en hij verzorgde ook de stem van Mr. Peabody in de animatiefilm Mr. Peabody & Sherman, waarin de hoofdpersonen dwars door de geschiedenis reizen.

"Dat is natuurlijk een prachtige manier om een verhaal te vertellen", vindt Burrell. "En ook om een jong publiek kennis te laten maken met historische figuren als Leonardo Da Vinci, Toetanchamon en Robespierre." In Mr. Peabody & Sherman blijken bovendien grapjes voor volwassenen verwerkt, zo vertelt Burrell lachend. "De scenarist heeft het lollige script stiekem ook voor zijn vrienden geschreven."

Het maakt, zo stelt de uit het landelijke Oregon afkomstige komiek, Mr. Peabody & Sherman tot een ideaal familie-uitje. "Al was het maar omdat het hele gezin voor de verandering in één ruimte is. Ik hoor dat trouwens ook veel over Modern Family. Dan zeggen mensen tegen mij: we doen niet veel samen, maar dat kijken we met het hele gezin. Dat vind ik mooi."

Burrell noemt de roem die hem sinds die serie ten deel viel 'hallucinerend'. "Ik was laatst in Londen en daar werd ik constant door mensen uit Scandinavië, Duitsland en ook Nederland aangesproken. Fantastisch." Binnenkort begint RTL5 weer met een nieuwe serie van de sitcom en Burrell kan alvast wat plotwendingen verklappen.

"In seizoen vijf draait het vooral om het homostel Cameron en Mitchell, dat gaat trouwen. Alle personages staan in dienst van die gebeurtenis. Ja, ook Phil, die weer heel behulpzaam is, natuurlijk." Dit soort verhaallijnen vormt ook het succes van Modern Family, weet Burrell. "De maatschappij is natuurlijk meer divers geworden, qua cultuur en ook seksuele oriëntatie. Wij hebben dat als eerste vertaald in een sitcom. Nu kennen de kijkers zulke gezinnen en wellicht zeggen ze zelfs: hé, dat zijn wij!."

Mr. Peabody & Sherman draait momenteel in de Nederlandse bioscoop.

Ty Burrell