Renault wil problemen voor morgen verhelpen

Renault wil voor de testdag van morgen de problemen met haar motoren de baas worden. In de eerste twee testdagen op Jerez kwamen de drie aanwezige Renault-teams gezamenlijk maar tot 38 ronden, terwijl de door Mercedes- en Ferrari-krachtbronnen aangedreven bolides veelvuldig op het asfalt te vinden waren.

Red Bull Racing en Toro Rosso worden getroffen door problemen met het opslaan van energie in de accu's van het Energy Recovery System. Caterham heeft vanwege een andere configuratie deze specifieke problemen niet, maar had gisteren te maken met problemen met het assembleren van de auto en heeft ook vandaag weinig kunnen rijden door problemen met de accu's die niet op tijd vervangen konden worden.

Renault F1-directeur Remi Taffin weigerde in zijn uitleg specifiek op de problemen in te gaan. Hij zei dat de integratie van de systemen beter kan en dat er een probleem bij het opslaan van de energie verholpen moest worden. Volgens Taffin zal er alles aan worden gedaan om Red Bull en Toro Rosso morgen bij het begin van de derde testdag weer de baan op te krijgen.