Darters Van Barneveld en Van Gerwen naar kwartfinales

Raymond van Barneveld heeft zich na een spannende partij tegen Robert Thornton geplaatst voor de kwartfinales van de Players Championship Finals. De Hagenaar wist pas in de beslissende leg van Thornton te winnen. Het werd 9-8. 

Thornton kwam op 1-0, maar liep de rest van de wedstrijd achter Van Barneveld aan. Op 8-7 kreeg Van Barneveld zes matchdarts, maar de leg ging naar zijn tegenstander. Omdat Thornton op zijn beurt drie matchdarts liet liggen, sleepte Barney de zege voor de poort van de hel weg.

Michael van Gerwen is ook door naar de kwartfinale. Hij versloeg Adrian Lewis met 9-6. Lewis gooide in de eerste legs een gemiddelde van 108 en raakte vrijwel elke dubbel. De Engelsman kwam dan ook met 6-3 voor tegen Van Gerwen, die alle zeilen bij moest zetten om in het spoor van zijn tegenstander te blijven.

De Brabander pakte vlak voor de tweede break de tiende leg door 77 uit te gooien en was daarna niet meer te houden. Waar zijn gemiddelde op bleef lopen, zakte dat van Lewis terug. Mighty Mike pakte vijf legs op rij, gooide vervolgens 124 uit en won de partij. 

Voor Jelle Klaasen houdt het toernooi na twee rondes op. Hij ging er met 5-9 af tegen Gary Anderson. Klaasen verloor de eerste twee legs, maar deed van zich spreken op 2-4. De Nederlander gooide een knappe finish van 135 en kwam terug tot 3-4. De spanning terug in de wedstrijd, maar Anderson wist op de juiste momenten te pieken en trok zo vrij eenvoudig aan het langste eind.

Zondagmiddag zijn de kwartfinales gepland. De halve finales en finale worden zondagavond gespeeld. 

Uitslagen tweede ronde

Naam Naam Score
Brendan Dolan Andy Hamilton 3-9
Terry Jenkins Ian White 2-9
Jamie Caven Justin Pipe 4-9
Steve Beaton Wes Newton 3-9
Jelle Klaasen Gary Anderson 5-9
Robert Thornton Raymond van Barneveld 8-9
Peter Wright Phil Taylor 3-9
Michael van Gerwen Adrian Lewis 9-6