Quantum: deal met Lotus rond

Quantum Motorsports heeft naar eigen zeggen een deel van het Lotus F1 Team overgenomen. De officiële bekendmaking zal binnenkort volgen. De deal is goed nieuws voor Nico Hülkenberg en Kimi Räikkönen die zo eindelijk zekerheid krijgen.

Dat Quantum zich in zou kopen bij Lotus hing al lange tijd boven de markt, maar vanwege tijdrovende financiële procedures liet de overname van 35 procent van de aandelen in de renstal op zich wachten. De aandelen komen van eigenaar Genii Capital, waarbij er door Quantum een optie bedongen is om ook de overige aandelen over te nemen. Verder zal Quantum de schulden van de renstal uit Enstone af gaan lossen.

Dit laatste is goed nieuws voor Räikkönen die gedreigd heeft om de laatste twee races van het seizoen te boycotten omdat hij nog niet betaald had gekregen. Inmiddels is er met de Fin en zijn management een akkoord gesloten, waardoor hij in Austin en op Interlagos gewoon aan de start zal verschijnen. In 2014 rijdt The Iceman voor Ferrari.

Ook Hülkenberg krijg eindelijk de zekerheid waar hij naar verlangt. Quantum wil de Duitser graag aantrekken en een contract bij Lotus voor de coureur uit Emmerich lijkt slechts een kwestie van tijd. Nu rijdt hij nog voor Sauber, waarvoor hij in de tweede helft van het seizoen indruk heeft gemaakt met goede prestaties.