Räikkönen wacht nog op geld Lotus

Kimi Räikkönen wacht nog op zijn salaris van dit seizoen, zo heeft hij vanuit Abu Dhabi laten weten. De Fin dreigt zelfs het seizoen bij zijn huidige team Lotus niet meer af te maken als de problemen niet snel opgelost worden.

Räikkönen arriveerde uit protest pas op het laatste moment voor deze race en liet zo de persmomenten van gisteren schieten. Het wakkerde wel de geruchten aan dat hij het seizoen bij het team uit Enstone niet af zou maken. "Ik ben hier alleen gekomen omdat we hopelijk begrip hebben gevonden voor de dingen die spelen. Hopelijk kunnen de problemen opgelost worden en kunnen we het seizoen op een zo goed mogelijke manier afsluiten."

De oplossing zou moeten komen via Quantum Motorsport die de financiële problemen van Lotus op moet lossen. Räikkönen hoopt dan ook voor het eind van het seizoen betaald te krijgen. "Ik hou van het racen, ik hou van rijden, maar veel er omheen is zakelijk. Als dat deel niet afgehandeld is dan komen er moeilijkheden. Je moet ergens een grens trekken en als die overschreden wordt ... dan is dat iets dat buiten mij ligt."

Vorige week kreeg de naar Ferrari vertrekkende Fin tijdens de race in India te maken met een uitbarsting over de radio toen hij op versleten banden nog probeerde teamgenoot Romain Grosjean van zich af te houden. Volgens The Iceman valt dit probleem in het niet bij de naar verluidt vijftien miljoen euro die hij nog moet ontvangen.

Ook het verwijt dat hij een gebrek aan loyaliteit toont steekt Räikkönen. "Soms is het gewoon niet leuk om te horen dat je geen teamspeler bent en je niet dezelfde belangen als het team schijnt te hebben, maar ondertussen nul euro ontvangen hebt. In die positie wil je niet verkeren, maar zo gaat dat nu eenmaal. Maar zoals ik al zei hebben beide partijen nu begrip voor elkaar gekregen over hoe om te gaan met de huidige situatie, de problemen op te lossen en het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten."