'Hülkenberg vindt onderdak voor 2014'

Formule 1-coureur Nico Hülkenberg heeft voor 2014 onderdak gevonden bij een ander team, zo meldt F1-journalist James Allen. Naar welk team de Sauber-coureur verkast is nog niet duidelijk. Volgens La Gazetta dello Sport gaat de Duitser naar Lotus, terwijl BBC-analist Eddie Jordan denkt dat hij terugkeert bij Force India.

Hülkenberg is al geruime tijd onderwerp in de vele geruchten in het Silly Season. Zo was de Duitser op de radar bij Ferrari dat voor 2014 uiteindelijk voor Lotus-coureur Kimi Räikkönen koos. Velen zijn van mening dat de Italianen met het oog op de toekomst beter Hülkenberg hadden kunnen nemen die mogelijk met het oog op een plaatsje bij het team uit Maranello voor Sauber gekozen had. Bij die renstal mag hij na dit seizoen vertrekken, zo was hij eerder dit jaar al overeengekomen. De vierde plaats in Zuid-Korea en de zesde stek in Japan spreken in ieder geval in het voordeel van de rijder.

La Gazetta dello Sport denkt dat Hülkenberg naar Lotus gaat. Volgens de Italiaanse sportkrant zou de aankondiging ieder moment kunnen komen. Enige probleem voor Lotus zou de financiering kunnen zijn, de reden dat Räikkönen daar vertrok. Romain Grosjean lijkt bij het team uit Enstone te kunnen blijven, nu hij in de afgelopen periode flinke progressie heeft laten zien. De auto is in ieder geval snel genoeg, want Lotus is op dit moment het enige team dat de Red Bulls het moeilijk kan maken.

Dat het een terugkeer bij Force India wordt kan voor Hülkenberg logisch zijn. Het team van Vijay Mallya is in de rangorde van Mercedes opgeklommen naar het tweede team en dat samen met de sterke turbomotor die in 2014 geïntroduceerd wordt kan het betekenen dat dit team een stap voorwaarts zet. Mocht de Duitse coureur goed presteren dan kan hij in beeld komen bij de hoofdmacht van Mercedes waar Nico Rosberg langzaam maar zeker zijn meerdere lijkt te moeten erkennen in Lewis Hamilton