Darter Harms wint WDF World Cup

Wesley Harms heeft zaterdag in de Canadese plaats St. Johns de WDF World Cup 2013 gewonnen. De Nederlandse darter veroverde de titel door in de finale de Engelsman Stephen Bunting met 7-6 te verslaan. De WDF is de Wereld Darts Federatie. Onder de WDF hangt de meer bekende BDO, de Britse dartorganisatie. 

Met onder andere een 155-finish liep Harms uit naar een 5-1 voorsprong en was daarmee nog twee legs verwijdert van de winst.
Bunting kwam echter sterk terug tot 6-6. Muisstil was in het in de zaal toen er voor de bull gegooid moest worden wie de beslissende leg mocht beginnen. Sparky gooide bulls-eye, begon de beslissende leg en won. 

De WDF organiseert iedere twee jaar een World Cup. Twee jaar geleden won Scott Waites. Eerdere Nederlandse winnaars waren Roland Scholten, Raymond van Barneveld(3x) en Dick van Dijk. Bij de vrouwen ging de titel naar Deta Hedman die in de finale te sterk was voor Irina Armstrong. Bij de jongens stond er ook een Nederlander in de finale. Quin Wester verloor echter met 6-0 van Jamie Rundle uit Australië.