Bolt wellicht door tot WK atletiek in 2017

Usain Bolt overweegt terug te komen op zijn beslissing om na de Olympische Spelen van 2016 te stoppen. De 27-jarige Jamaicaan speelt met de gedachte om een jaar later mee te doen aan het WK atletiek in Londen. Dat laat hij weten aan de BBC.

"Ik wilde echt stoppen na de Spelen in Rio de Janeiro", vertelt de wereldrecordhouder op de 100 en 200 meter. "Maar mijn fans zeggen nu: 'nee, ga nog een jaar door, laat het nog één keer zien'. En toen begonnen ook mijn sponsors erover. Dus misschien ga ik nog een jaar langer door. Ik heb het ook aan mijn coach verteld en hij zei dat het mogelijk is."

Bolt kan in Rio voor de derde keer op rij drie gouden medailles winnen op de Olympische Spelen. In Beijing in 2008 en vier jaar later in Londen won hij de 100, 200 en 4x100 meter. "Dat zou geweldig zijn. Ik heb al veel bereikt, maar als ik er in slaag mijn titels nog een keer te verdedigen, stijg ik boven veel andere atleten uit."

"Als ik stop wil ik dat mijn naam in één adem wordt genoemd met andere atleten als Mohammed Ali, Michael Johnson en Michael Jordan, die allen grootheden zijn in hun sport", besluit Bolt, die ook acht wereldtitels veroverde.