Mercedes-coureurs: Banden krijgen het zwaar in Canada

In Canada hopen ze bij Mercedes op een goed vervolg van de zege in Monaco. Maar ze zijn bang dat het vooral een strijd zal zijn tegen de Pirelli's.

Nico Rosberg verwacht dat de banden meer problemen geven in Montreal dan dat ze dat in het prinsdom deden: "De Canadese Grand Prix is altijd een fraai evenement. Het circuit zelf behoort tot mijn favorieten en ik houd erg van de uitdaging die het rijden hier met zich meebrengt. Het zal zwaar zijn voor de banden, wegens de lange rechte stukken."

"Monaco was een fantastisch weekend voor het team en ik ben ontzettend trots op de overwinning die we er behaald hebben. We hopen het momentum te behouden in Canada en we zullen alles uit de kast halen om opnieuw sterk voor de dag te komen."

Ook teamgenoot Lewis Hamilton verwacht een spannende dag voor het rubber uit Italië. De Brit won de Canadese race al driemaal eerder in zijn loopbaan. "Het Circuit Gilles Villeneuve is me altijd goed gezind geweest en ik heb het fortuin gehad om hier al drie keer te winnen. Het is altijd een geweldig weekend, met een prettige atmosfeer in de stad en op de baan."

"Het circuit zelf is erg snel en uitdagend. Hier heb je veel aan laat remmen en het lijkt wel een beetje op Monaco. Je hebt een vergelijkbare setup nodig, waarmee je goed over de kerbs kan rijden, maar de banden zullen onze voornaamste uitdaging worden. Na Nico's zege in Monaco is de sfeer binnen het team heel goed en we zullen ons harde werk blijven voortzetten om meer overwinningen binnen te halen," besloot de wereldkampioen van 2008.