Mercedes voert geheime bandentest uit

Het Formule 1-team Mercedes heeft na afloop van de Grand Prix van Spanje op Barcelona een bandentest uitgevoerd. Op verzoek van Pirelli werd er ruim 1.000 kilometer gereden. Andere topteams zijn niet blij met het nieuws dat aan de vooravond van de race in Monaco naar buiten is gekomen.

Volgens de reglementen heeft Pirelli de mogelijkheid om teams op te roepen voor een privétest mocht hier noodzaak toe zijn. Die was er, omdat in de afgelopen wedstrijden bleek dat het loopvlak van de achterbanden los kon laten. Daarom wil Pirelli het rubber zodanig aanpassen dat dit niet meer voor zal gaan komen. Niet duidelijk is of deze verbeteringen getest zijn.

De keuze voor Mercedes is opvallend, omdat het team uit Brackley het hele jaar al last heeft van veel slijtage van de achterbanden. De Duitse renstal benadrukt dat alles volgens de regels gegaan is en dat de FIA toestemming voor de test gegeven heeft. Teambaas Ross Brawn liet weten dat het team niet wist met welke compounds er getest werd en wat het doel van de test was. De andere Formule 1-teams zijn er niet gerust op en hebben de FIA om uitleg gevraagd.

Pirelli-motorsportbaas Paul Hembery heeft ondertussen de lezing van Mercedes bevestigd. Het team uit Brackley wist niet met welke compounds er getest werd en volgens Hembery werd er vooral werk voor de toekomst verricht. Alles zou hierbij volgens de regels zijn gegaan.