Galliani: "Ervaring is niet noodzakelijk"

AC Milan is op zoek naar een nieuwe trainer. De naam van Clarence Seedorf gaat rond in de wandelgangen en vicevoorzitter Adriano Galliani geeft aan de ervaring geen doorslag geeft.

Naar verluidt is Seedorf nog steeds in beeld om de hoofdtrainer van Milan te worden. Galliani geeft aan dat een gebrek aan ervaring niet meespeelt in de zoektocht naar een nieuwe oefenmeester. "Ik denk niet dat ervaring noodzakelijk is", vertelt de Italiaan aan Sky Sport Italia.

"Iemand kan een paar treden van de ladder overslaan en goede resultaten boeken", realiseert hij zich. "Kijk maar naar Vicenzo Montella. Er is geen specifiek verband tussen een goede speler en een goede trainer, omdat het compleet verschillende banen zijn."

Naast Seedorf zou ook Frank Rijkaard in beeld zijn voor een dienstverband in het San Siro. "Dat zou goed kunnen, maar tot dusver is een gerucht het enige dat hem in verband brengt met de bank van AC Milan", zei zaakwaarnemeer Perry Overeem tegen MilanNews. "Niemand van Milan heeft ons gebeld."