'Seedorf nieuwe trainer AC Milan'

AC Milan laat Massimiliano Allegri vertrekken en stelt Clarence Seedorf aan als coach voor volgend seizoen. De Nederlander heeft deze zomer zijn UEFA A-diploma binnen en mag dan grote clubs trainen.

Adriano Galliani, algemeen directeur in Milaan, wil door met Allegri maar voorzitter Silvio Berlusconi wil maar één iemand voor de groep: Clarence Seedorf. Iets wat Mino Raiola een erg goed plan vindt. De makelaar heeft Mario Balotelli en Robinho bij Milan weggezet en zijn hand is zichtbaar bij de Italiaanse topclub.

De KNVB helpt Seedorf waar mogelijk en mede daardoor krijgt ook de voetbalbond lof van Raiola: "Ik denk dat de voetbalbond een mooi signaal heeft gegeven. De KNVB heeft in het verleden altijd enorm vastgehouden aan zijn reglementen en de eis dat er geen dispensatie mogelijk is voor bedoelde cursus. Ze maken nu een uitzondering voor Seedorf die 87 interlands heeft gespeeld. Ik kan me voorstellen dat oud-spelers als Dennis Bergkamp, Edwin van der Sar en nu nog actieve spelers als Rafael van der Vaart, John Heitinga en ga zo maar door, daar ook blij over zijn. De KNVB opent hiermee ook de deur voor onze andere internationals die zoveel prijzen hebben gewonnen. Ik vind dat alleen maar goed."

Wel zal Seedorf na het behalen van zijn A-diploma binnen een jaar zijn UEFS Pro-licentie moeten halen. Er wacht hem een tweejarig contract bij zijn oude liefde. 

Op het forum bespreekt men of Seedorf een toptrainer kan worden.