Italië breekt San Marino niet helemaal

Met een degelijke 4-0 zege heeft Italië zich ontdaan van haar enclave San Marino in een oefenwedstrijd. Een aantal vaste spelers kreeg rust bij de Azzurri, waardoor onder meer Andrea Poli zijn derde interland kon bijschrijven. De 23-jarige middenvelder bekroonde dit door zijn eerste interlandgoal te scoren. Hij kreeg de bal na slecht uitverdedigen en verschalkte doelman Aldo Simoncini.

Zes minuten later mocht diezelfde doelman alweer vissen in zijn net, zoals hij dat wel gewend is. Na een goede combinatie tussen Alberto Gilardino en Poli kwam de bal bij Alberto Aquilani. Simoncini hield zijn schot nog tegen, maar Gilardino stond klaar om de rebound in te schieten.

Vlak na rust liet de ervaren Andrea Pirlo van zich spreken. Met een prachtig schot krulde hij een vrije trap recht in de kruising, onhoudbaar voor de doelman. Mario Balotelli was vlak voor die goal ingevallen en ging op zoek naar zijn goal. Maar de AC Milan-spits kwam niet verder dan een schot op de paal en een gestopt schot. Het slotstuk kwam op naam van Aquilani, die tien minuten voor tijd profiteerde van een afgeslagen vrije trap van Pirlo.