Dertien tips in zaak-Staatsliedenbuurt

De politie heeft dertien nieuwe tips gekregen over de fatale schietpartij in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. Dat heeft een woordvoerder van de politie woensdag gezegd. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak.

In de uitzending werden onder meer de compositietekeningen getoond van twee vermoedelijke handlangers van de twee aangehouden verdachten. De politie gaat ervan uit dat in totaal vijf tot zeven man bij de schietpartij betrokken zijn geweest.

Bij de schietpartij in de Van Bossestraat kwamen 29 december twee Amsterdammers van 21 en 28 jaar, bekenden van de politie, om het leven. Een beoogd derde slachtoffer, een 24-jarige man uit Eindhoven, zit vast. De slachtoffers werden beschoten met kalasjnikovs, net als twee toegesnelde motoragenten. De agenten bleven ongedeerd.

De politie kan nog niets zeggen over de bruikbaarheid van de tips. Volgens de woordvoerder worden ze momenteel onderzocht. Hij gaat ervan uit dat er later op de dag nog meer tips binnenkomen naar aanleiding van de herhaling van Opsporing Verzocht en de regionale opsporingsprogramma's van RTV Noord-Holland en AT5.