'Call of Duty klaar voor volgende generatie'

Het schietspel Call of Duty: Ghosts wordt gemaakt met vernieuwde grafische software die geschikt is voor de nieuwe generatie spelcomputers. Gamestudio Infinity Ward gebruikt hiermee voor het eerst sinds Call of Duty: Modern Warfare 2, dat in 2009 werd uitgegeven, een nieuwe engine. Dat beweert de website Gamespot op basis van inmiddels verwijderde productbeschrijvingen.

Uitgever Activision heeft Call of Duty: Ghosts en het bestaan van een nieuwe engine niet bevestigd, maar is van plan binnenkort meer naar buiten te brengen over de nieuwste telg in de reeks.

Infinity Ward gebruikte de IW 3.0-engine in 2007 voor Call of Duty 4: Modern Warfare, waarna het voor het vervolg overstapte op de IW 4.0-engine. Zusterbedrijf Treyarch gebruikte voor World at War in 2008 en Call of Duty: Black Ops in 2010 nog een aangepaste versie van de derde engine. De laatste twee spellen in de reeks, Modern Warfare 3 en Black Ops 2, zijn beide gemaakt op een uitgebreide versie van de IW 4.0-engine. Het zouden de laatste spellen in de reeks zijn die op deze software draaien.

Vorige week plaatste de Britse winkelketen Tesco een productfoto online van het schietspel. De afbeelding suggereert dat Call of Duty: Ghosts, net als de Modern Warfare-reeks, draait om de strijd tegen terrorisme. Jaarlijks wordt het nieuwste spel in de Call of Duty-serie rond begin november op de markt gebracht voor verschillende spelcomputers.