Watson:" Schors Vettel voor één race"

Als het aan oud Formule 1-coureur John Watson ligt, dan wordt Sebastian Vettel door Red Bull Racing voor één wedstrijd geschorst. Dit na aanleiding van het negeren van een teamorder tijdens de Grand Prix van Maleisië.

De drievoudig wereldkampioen besloot dertien ronden voor het einde van de race zijn teamgenoot Mark Webber voorbij te gaan, terwijl hij van het team te horen heeft gekregen om er niet voorbij te gaan, en om voor zijn banden te sparen.

"De enige goede manier om Vettel tot de orde te roepen is om hem een race toe te laten kijken. Bij een willekeurig ander team zou de coureur geschorst worden of misschien zelfs ontslagen. Als Christian Horner nu niet duidelijk laat merken wie er de baas is in het team, is hij niet de teambaas die hij zou moeten zijn," aldus Watson

Een straf in de vorm van een boete heeft geen zin volgens Watson. "Een financiële sanctie zou geen zin hebben in het geval van Vettel, de enige straf die echt effect zou hebben is om hem als team voor een race te schorsen."