Räikkönen: "Ik heb geen simulator nodig"

Kimi Räikkönen heeft aangegeven nog steeds tegen geavanceerde Formule 1-simulatortechnologie te zijn. De Fin is ervan overtuigd dat hij 'niets leert' in de virtuele cockpit.

De wereldkampioen van 2007 is nooit fan van simulators geweest. Ook Michael Schumacher was er nooit weg van. Door de virtuele omgeving zou de Duitser last krijgen van wagenziekte. Wegens het testverbod in de Formule 1 is het gebruik van simulators de afgelopen jaren toegenomen.

Lotus heeft afgelopen seizoen een gloednieuwe simulator in gebruik genomen. Het apparaat staat in Enstone, de plaats waar het hoofdkwartier van het Britse team gevestigd is.

Räikkönen: "Ik denk dat ik niets in de simulator opsteek. Ik leer een nieuw circuit vrij snel, zonder een simulator." Het lijkt er dan ook op dat alleen teamgenoot Romain Grosjean gebruik maakt van Lotus' nieuwe aanwinst.

De 33-jarige coureur haalde zijn gelijk tijdens de Grand Prix van Austin. Toen werd de nieuwe simulator voor het eerst in gebruik genomen. Hoewel Grosjean al vele virtuele rondjes had gereden over het nieuwe circuit, werd de Fransman in de eerste vrije training meteen voorbijgestreefd door The Iceman. De Fin reed dat weekend voor het eerst op het Circuit of the Americas.