Van Ginkel spreekt van verdiende nederlaag

Vitesse ging zaterdagavond met 2-1 onderuit tegen sc Heerenveen. Een terechte uitslag zo oordeelt Vitesse-middenvelder Marco van Ginkel.

"We gaven al snel vier kansen weg en hadden geluk dat Piet Velthuizen ze eruit pakte. We waren in balbezit niet top en hadden vaak ook dom balverlies. We waren gewoon niet scherp en hebben verdiend op de kloten gekregen", is Van Ginkel realistisch tegenover NUsport.

De Arnhemmers zijn bezig aan een mindere reeks en pakte uit de laatste drie wedstrijden slechts één punt. "Dat is gewoon slecht. Na de winterstop moeten alle koppies weer dezelfde kant op staan. We zijn dit seizoen al vroeg begonnen en hebben een hoop internationals die vaak op pad moeten, maar dat mag geen excuus zijn voor de slechte decembermaand."

Van Ginkel zelf kijkt echter terug op een uitstekende seizoenshelft, met onder meer zijn debuut voor Oranje. "Persoonlijk was het voor mij een heel mooi jaar. Ik heb voor het eerst Europees voetbal gespeeld, dat was natuurlijk het streven met Vitesse. Ook heb ik gedebuteerd in Oranje. Ik ben daar allemaal hartstikke blij mee."