Pittman ruilt atletiekbaan in voor bobslee

Het bobsleeën kan zich steeds meer verheugen op atleten die overstappen vanuit andere takken van sport. De tweevoudig wereldkampioene op de 400 meter horden, Jana Pittman, is de volgende die een afdaling wel ziet zitten. De Australische wil samen met landgenote en stuurvrouw Astrid Radjenovic tijdens de Spelen in Sochi 2014 gaan voor het goud.

Pittman kampte met een hardnekkige voetblessure, waardoor de wereldkampioene van 2003 en 2007 met atletiek moest stoppen. Ze miste door de kwetsuur al de Olympische Spelen van Londen. De bobslee vormt een nieuwe uitdaging. "Astrid zit maar een- of tweetiende van de leiders, dus zij zoekt iemand die veel kracht en snelheid kan toevoegen."

De Australische is niet de eerste atleet die de overstap maakt naar de ijzers, want onder meer in Nederland hebben al een aantal atleten een succesvolle overstap gemaakt. Recentelijk voegde de Amerikaanse hordeloopster Lolo Jones zich hierbij, terwijl in Nederland baanwielrenster Willy Kanis met succes de remster van stuurvrouw Esmé Kamphuis is geworden.