Patricia Paay wordt jurylid ijsdansshow SBS

Patricia Paay keert terug naar SBS 6. De diva, die de zender in 2010 verruilde voor RTL, schuift achter de jurydesk van Sterren Dansen op het IJs. Dat verklapt presentator Gerard Joling in De Telegraaf.

Paay tekende een tweejarig contract bij RTL, maar dat werd dit jaar niet verlengd. Voor de zender maakte ze onder meer met haar collega's Patty Brard en Tatjana Simic het programma Diva's Draaien Door. Volgens RTL leverde de samenwerking met Paay te weinig op.

Vanaf januari gaat Paay de pirouettes en axels van kandidaten als Paul Turner en ex-soapie Christophe Haddad beoordelen. Daarin wordt Paay bijgestaan door Jody Bernal, Marc Forno en een expert van de kunstschaatsbond.

Joling onthult dat ook ex-Ajaxcied Andy van der Meijde en Jarno Hams, de sterkste man van Nederland, de ijzers onderbinden. "Hij paste zelfs niet in de grootste maat schaatsen", zegt Joling over Hams. "Maar hij heeft wel talent, hoor. Hij schaatste al rondjes met Bonnie boven zijn hoofd."

Bonnie St. Claire, die eveneens deelneemt aan de ijsdansshow, is volgens Joling dit jaar de underdog. Daardoor kan de zangeres volgens Joling nog wel eens voor een verrassing gaan zorgen. "Iedereen zal zich de spagaat van Patty Brard in 2007 herinneren. Dat was toch hilarisch! Nederland houdt van de underdog, Bonnie heeft dat zelf al ondervonden."