'Ecclestone gaat Lotus ondersteunen'

Formule 1-baas Bernie Ecclestone overweegt om een deel van zijn vermogen in het F1-team Lotus te stoppen, zo bericht O Estado de São Paulo. Het team van Gerard Lopez en Eric Lux lijdt verlies en zou daarom dringend op zoek zijn naar iemand die geld in de renstal wil steken.

Journalist Livio Oricchio legt zijn verhaal uit. "Ik hoorde dat er in Interlagos gesprekken waren tussen Lotus-eigenaar Gerard Lopez van Genii Capital en een investeringsgroep waar Bernie Ecclestone bij hoort." De onderhandelingen zouden voorspoedig verlopen. Teambaas Eric Boullier moet waarschijnlijk het veld ruimen. "Als zij tot een overeenstemming komen zou de nieuwe teambaas van Lotus een autocratisch en controversieel type zijn, maar niet Flavio Briatore."

Een naam die de ronde doet om Boullier op te volgen is Pat Symonds. De Brit was de hoogste engineeringbaas van Renault, de voorganger van Lotus, tot het beruchte crashgate naar buiten kwam. Nelsinho Piquet crashte opzettelijk tijdens de Grand Prix van Singapore, zodat teamgenoot Fernando Alonso kon winnen. Symonds werd hierom net als Briatore geschorst, maar mag vanaf komend seizoen weer een officiële rol in de Formule 1 gaan bekleden.