Storing op UWV-website werk.nl

De website werk.nl van uitkeringsinstantie UWV is sinds donderdag 17.00 uur niet bereikbaar door een storing. De storing gaat nog zeker de hele vrijdag duren, meldt een woordvoerder van het UWV.

Nu de site uit de lucht is, kunnen nieuwe werkzoekenden zich niet online inschrijven bij het UWV. Wie een uitkering wil aanvragen kan dat telefonisch doen. Klanten van de uitkeringsinstantie hebben via de site veel contact met hun werkcoach en kunnen er hun persoonlijke gegevens inzien. "Dat is vrijdag onmogelijk en deze klanten moeten even geduld hebben", zegt de woordvoerder.

De storing wordt veroorzaakt door een fout in het rekencentrum van het UWV, maar wat er exact mis is wordt nog onderzocht. Hoelang de storing gaat duren is onbekend.

De website van het UWV kampte eerder dit jaar ook met problemen. Zo was de site vaak uit de lucht en kregen gebruikers onduidelijke foutmeldingen. Ook bleek dat werklozen die hun cv achterlieten, vaak verkeerde baansuggesties kregen door een technisch probleem.