Hamilton: "Niets geleerd van Button, wel van Alonso"

Lewis Hamilton ontkent dat hij gedurende de afgelopen drie seizoenen iets geleerd heeft van Jenson Button. Daarentegen heeft hij aangegeven juist wel enkele dingen opgestoken te hebben van Fernando Alonso, zijn teamgenoot bij McLaren in 2007.

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh heeft verscheidene malen verklaard dat Hamilton en Button een goed duo vormen 'omdat ze van elkaar leren'. "Ik weet niet waarom Martin dat zegt, want ik zou niet weten wat ik geleerd heb van Jenson. Ik heb geleerd van Fernando, maar ik heb niet het gevoel dat ik iets opgestoken heb van Jenson", aldus de wereldkampioen van 2008.

De uitingen van Hamilton wijzen op groeiende onenigheid met zijn teamgenoot. Tijdens de Grand Prix van België hadden de twee ook al een aanvaring vanwege het twitterschandaal.

De situatie wordt mogelijk versterkt door het feit dat Force India-coureur Paul di Resta heeft gebroken met Hamiltons vader en zich nu verbonden heeft aan het management dat banden heeft met Button.

De Spaanse krant El Pais vroeg Hamilton of hij wellicht jaloers is op Alonso, aangezien de Spanjaard Ferrari rondom zich heeft weten op te bouwen en duidelijk de nummer één positie geniet. "Nou, nee. Ik wil niet in een dergelijk team zitten. Ik zit liever in een team waarbij ik tegen mijn teamgenoot moet strijden", antwoordt de Brit.