Whitmarsh verwacht dat Hamilton zal blijven

Teambaas Martin Whitmarsh neemt aan dat rijder Lewis Hamilton volgend seizoen ook voor het team van McLaren zal racen. Eind dit jaar zal het contract van de Brit aflopen, maar Whitmarsh geeft aan de beide partijen openstaan voor een verlenging.

De geruchten over de toekomst van Hamilton doen de teambaas niet veel. "Er wordt buiten het team veel meer gespeculeerd dan binnen het team", aldus Whitmarsh tegenover Sky Sports. "We richten onze aandacht volledig op het winnen van races en het winnen van het kampioenschap. Het is volgens mij verder vrij duidelijk dat we genieten van het samenwerken met Lewis en ik denk ook dat Lewis er op zijn beurt van geniet om bij ons te rijden. We verwachten dan ook dat deze samenwerking wordt voortgezet."

Hamilton gaat daarnaast voor het team van McLaren volgens Whitmarsh nog veel successen boeken. "Lewis heeft nog vele jaren voor zich liggen en hij gaat nog veel meer mooie overwinningen boeken. En ik ben er zeker van dat hij die zeges met ons zal behalen. Het hoofddoel voor dit jaar is om het wereldkampioenschap te winnen en daar zetten we ons beide dan ook volledig voor in".