Nieuw F1-contract Montreal in het verschiet

Volgens Formule 1-baas Bernie Ecclestone zal de Formule 1 ook de komende tien jaren Canada aan blijven doen. De Brit weet te melden dat met Montreal de laatste plooien nog gladgestreken moeten worden voordat er een nieuwe deal is.

Ecclestone laat in La Presse weten dat hij eist dat er voor 20 miljoen dollar betere pitfaciliteiten gebouwd gaan worden. "We zijn het al eens geworden over het jaarlijkse bedrag dat straks overgemaakt moet worden. Dat is het probleem dus niet. We willen alleen nog de toezegging hebben dat er wordt verbouwd. We hebben het dan over een upgrade. Het hoeft geen Abu Dhabi te worden. Maar als er in Montreal faciliteiten kunnen komen die vergelijkbaar zijn met die in Silverstone, zou dat mooi zijn. Canada is een belangrijk land voor ons en we zouden er graag naartoe blijven gaan."

De Brit hekelde de studentenprotesten die afgelopen weekend rond de race in Montreal waren gepland. Deze zijn echter niet van invloed op de toekomst van het evenement. "Maar ik ben wel een beetje teleurgesteld door de gebeurtenissen. Ik vind het allemaal een beetje misplaatst, na wat er eerder in Bahrein is gebeurd. Bovendien is het collegeld hier het laagst in heel Canada en is studeren hier goedkoper dan op veel andere plekken in de wereld."