Terugkeer Franse GP nog ver weg

De terugkeer van de Grand Prix van Frankrijk op de Formule 1-kalender is nog ver weg. De nieuwe Franse minister van Sport Valerie Fourneyron is niet enthousiast over het evenement en twijfelt of de plannen voor reanimatie haalbaar zijn. De laatste F1-race in Frankrijk was in 2008.

Fourneyron had gisteren een ontmoeting met een delegatie van het circuit Paul Ricard en zij lieten in L'Équipe weten dat de minister weinig vertrouwen in de plannen heeft. "De afvaardiging is niet overtuigd van het verlangen van de nieuwe regering om de toewijding van de vorige overheid voor een Formule 1-race op Paul Ricard na te leven. De nieuwe minister van Sport gaf aan dat ze niet geloofde in de financiële inschattingen en is van mening dat de gemeenschap niet juist is geïnformeerd over de onderhandelingen met Bernie Ecclestone."

Morgen spreekt Fourneyron met een delegatie van Magny-Cours, maar ze geeft ook hen weinig hoop. "Er is nog veel te doen voor de levensvatbaarheid van een Franse Grand Prix. Ik weet dat deze kwestie een beetje is overhaast in de verkiezingsperiode, daarom wilde ik eerst alle betrokken ontmoeten."