Poels wint koninginnenrit in Luxemburg

Wout Poels heeft zaterdag de koninginnenrit in de Ronde van Luxemburg gewonnen. De Nederlander van Vacansoleil hield na 205 kilometer medevluchters Jakob Fuglsang en Fränk Schleck achter zich. Het duo van Radioshack-Nissan slaagde er niet in het werk van ploeggenoot Andreas Klöden af te maken.

Fuglsang neemt wel de leiderstrui over van de Fransman Jimmy Engoulvent, die woensdag de proloog op zijn naam had geschreven. De 24-jarige Poels, die eerste staat in het klassement voor beste jongere, geeft negen seconden toe op de Deen.

De etappe van Eschweiler naar Differdange werd kleur gegeven door een vroege ontsnapping met daarin de Nederlander Albert Timmer van Argos-Shimano. Zij werden op 35 kilometer van de finish ingerekend bij het ingaan van drie lokale ronden.

Schleck opende de aanval op de Col de l'Europe en kreeg Poels, Fuglsang en Klöden met zich mee. Nadat Klöden was gelost, rekende Poels op de streep af met Fuglsang en Schleck. Voor de Limburger is het de eerste overwinning van dit seizoen. De Ronde van Luxemburg eindigt zondag met de vierde etappe van Mersch naar Luxemburg stad.