Veiligheid circuit Monaco verbeterd

De organisatie van de Grand Prix van Monaco heeft het circuit in het Prinsdom op enkele punten aangepast om de veiligheid van de coureurs te vergroten. Het meest is veranderd bij de chicane bij het uitkomen van de tunnel. Op dat punt crashte Sauber-coureur Sergio Perez vorig jaar hard in de muur.

Bij het uitkomen van de tunnel is het asfalt aangepakt, waardoor de tot twintig centimeter hoge bobbels eruit zijn. Ook is de muur waarin Perez crashte vijftien meter naar achteren gezet. Verder zijn er TecPro-kussens rond St. Devote en het zwembad geplaatst die de bandenstapels op die plaatsen vervangen en is de uitgang van de pits ruimer gemaakt om zo de coureurs sneller de pits uit te kunnen laten gaan.

"Veiligheid is een constante zorg voor de organisatie van de Grand Prix van Monaco. De genoemde maatregelen hebben als doel om de veiligheid van rijders en toeschouwers nog meer te waarborgen, en demonstreert de bereidheid om te moderniseren," zei het organiserende Automobile Club de Monaco in een verklaring. De race op het legendarische circuit staat dit jaar voor 27 mei op de kalender.