De Gea blij met steun United-fans

David de Gea voelt zich thuis bij Manchester United. Dat is volgens de doelman niet in de laatste plaats te danken aan de supporters van The Red Devils.

De Gea werd afgelopen zomer binnengehaald als opvolger van Edwin van der Sar. Die zware opdracht legde de Spanjaard in eerste instantie geen windeieren, daar waar de doelman in zijn eerste maanden een aantal keren gruwelijk in de fout ging. Inmiddels maakt De Gea echter een betrouwbare indruk.

"Het is altijd positief wanneer de fans achter je staan", vertelt de doelman op de clubsite. "Het is iets wat je kunt voelen wanneer je op het veld staat. Het helpt je altijd je meer relaxed te voelen en het is een bron van motivatie als je weet dat de supporters in je geloven."

Als De Gea zijn beste moment van het seizoen moet kiezen, hoeft de goalie niet lang na te denken. De Spanjaard kiest voor de magistrale redding op een vrije trap van Chelsea-speler Juan Mata. Mede dankzij de safe pakte United een zwaarbevochten punt.

"Als je terugkijkt op een seizoen zijn er altijd veel noemenswaardige momenten en beslissende doelpunten. Maar ik denk dat ik vanuit het team- en persoonlijke perspectief kies voor die redding. Die was in de laatste minuut en dus beslissend", aldus De Gea.