[Primera División] Real en Barcelona boeken moeizame zeges

Real Madrid heeft zaterdag moeizaam met 3-1 van Sporting Gijon gewonnen. Cristiano Ronaldo zette de Koninklijke pas laat in de tweede helft op voorsprong tegen de laagvlieger in de Primera Division. Karim Benzema en Gonzalo Higuain tekenden voor de andere Madrileense doelpunten.

Barcelona had eveneens geen gemakkelijke avond. De Catalanen kwamen bij Levante op achterstand, maar trokken toch aan het langste eind: 1-2. Lionel Messi maakte in de 64e minuut gelijk en was acht minuten later uit een strafschop opnieuw trefzeker. Levante had de score in de 23e minuut al vanaf elf meter geopend via Jose Javier Barkero.

Real moest in de achtervolging na hands van verdediger Sergio Ramos in het strafschopgebied. Miguel de las Cuevas benutte de penalty. Lang kon Gijon niet genieten van de goede start. Higuain kopte zeven minuten later op aangeven van Ramos de gelijkmaker binnen.

Met Angel di Maria en Benzema als invallers ging Real de tweede helft op zoek naar de voorsprong. Uiteindelijk bracht Ronaldo met zijn 41e competitietreffer de beslissing in de wedstrijd. Di Maria gaf voor en de Portugees rondde met het hoofd af. Benzema zorgde voor de 3-1 eindstand door een bekeken passje van Mesut Özil binnen te schieten.

Het verschil tussen koploper Real Madrid en nummer twee Barcelona bedraagt vier punten. Volgende week staan beide grootmachten tegenover elkaar in Barcelona.

Real met moeite langs laagvlieger Gijon (Foto: Novum)